Temidden van de Drentse bossen maken wij onze ciders. Op ambachtelijke wijze en in harmonie met de natuur laten we de oude fruitrassen langzaam vergisten tot de lekkerste ciders.
Van vroeger uit hadden de boeren hier in Drenthe appel- en perenbomen bij huis staan. Zij maakten gebruik van het fruit en het had waarde. Deze waarde willen we terugbrengen. Door de appels te gebruiken van bomen die bij de boerderijen en huizen staan en in oude boomgaarden dragen we bij aan het behoud van dit oude boerenlandschap.
Walt cider wil diepe en gelaagde ciders maken zonder het toevoegen van concentraten of chemicaliƫn. In plaats daarvan willen we het beste uit de appels en peren halen die groeien in harmonie met de natuur.
De appels worden met de hand geoogst, verpulpt en geperst. Daarna gaan we de koude wintermaanden in en zal het sap langzaam vergisten en rijpen. Wanneer de eerste bloesems in de bomen komen en het voorjaar zich aandient, zullen de eerste ciders uitgerijpt zijn en klaar zijn voor de fles.
Onze cider is een natuurproduct. Door boomgaarden in stand te houden en nieuwe aan te planten zorgen we voor leefruimte voor insecten, vogels, planten, kruiden en schimmels. In harmonie met de natuur dragen we bij aan een biodynamische en natuurlijke omgeving.